Windmolens groen?

Windmolens groen?

Windmolens, Foto Koos Dijksterhuis

Nu Drenthe zijn Veenkoloniën wil volzetten met windturbines, laait het protest op. Protest tegen windmolens? Windenergie en protest zijn toch allebei hobby’s van linkse kerk en groene mafia?

Om windmolens hangt een groen sfeertje uit de tijd dat woongroepen een molen in hun moestuin plaatsten. Er waren bouwpakketten op de alternatieve markt van mens- en milieuvriendelijke ondernemingen. Tegenwoordig zijn windturbines industrieel gemaakte, kostbare joekels. In Zuidoost-Drenthe heb je uitzicht op windmolens in Duitsland, waar ze die goudmijntjes al jaren laten klapwieken.

Ik vind windturbines niet zo lelijk als hoogspanningsmasten, reclamezuilen en zendmasten. Daar hoor je niemand over. Langs de Waddenzee doen hoge bouwwerken pijn aan de ogen. Maar is er uitzicht te verpesten in de Veenkoloniën? Je moet wel een stralend karakter hebben, wil je daar niet neerslachtig worden van het uitzicht. Windmolens kunnen beter in de Veenkoloniën staan dan aan de waddenkust.

Er staat een filmpje op Youtube van een windmolen bovenop een berg in Spanje. Een gier cirkelt rond en zweeft iedere ronde rakelings langs de wieken, tot hij een klap van de molen krijgt en met gebroken vleugel neerstort.

Op zee schrikt het geklapwiek van die molens bruinvissen en dolfijnen af.

Er kleven zeker bezwaren aan windmolens. We kunnen beter minder energie verspillen dan meer opwekken. We doen het alleen niet. We blijven verspillen. De energie die we verbrassen kunnen we beter met windmolens opwekken dan met kolen- of kerncentrales.

Amsterdam wil ook energie opwekken met windmolens. Ik heb nog geen protest gehoord. Waarschijnlijk verstomt het in Drenthe vanzelf. Als mensen door krijgen dat ze er tonnen aan kunnen verdienen, wil iedereen een molen in zijn tuin.

DELEN

Eén gedachte over “ Windmolens groen?

  1. Meneer Dijksterhuis woont duidelijk niet in de Veenkolonieen en kan duidelijk ook geen waardering opbrengen voor een echt Hollands landschap met lange vergezichten en prachtige grote einders, hier zie je tenminste nog de horizon, maar blijft u vooral als Stadjer ook lekker in de stad tegen huizen aankijken en zet daar uw geliefde inkomstenbron van windmolens neer. Lekker makkelijk leven van subsidiegeld opgebracht met de belasting van alle Nederlanders. Dan kunnen wij nog hopelijk lang genieten van onze prachtige onbezoedelde einders.
    En misschien moet u deze link:http://www.hetkanwel.net/2011/12/23/de-giftige-waarheid-over-windenergie/ eens bekijken, hoe zogenaamd groen die windturbines wel zijn. Ongetwijfeld is de zwaar vergiftigde natuur en de met zwaar giftige stoffen en radioactiviteit ziek gemaakte Chinezen het niet met u eens. Maar ach, dat is ver weg en er zijn toch een paar miljard Chinezen. Kijk eens verder dan je eigen belang en bekijk ook de negatieve kanten van windenergie, inderdaad be sociable! Ook met de mensen die anders met die windturbines moeten leven of de flora, fauna en mensen in China!!!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.