Een Groenlander in Afrika

Een Groenlander in Afrika

DE WONDERBAARLIJKE REIS VAN DE DRIETEENSTRANDLOPER

ISBN: 9789462250017. Verkrijgbaar als E-book via de apple-store en ook via alle andere online boekwinkels (bolakobruna etc).

Uitgeverij Fosfor (op facebook )
Oudezijds Voorburgwal 129 – II
1012 EP Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 30 80 615
www.uitgeverij-fosfor.nl
@fosforuitgevers

 

Ze dribbelen langs het strand op zes tenen: drie aan elke voet. Als je op het strand wandelt, lopen ze voor je uit, tot ze ineens terugsnorren. Drieteenstrandlopers zijn gezelligheidsdieren.

’s Winters hollen ze over de stranden van Schotland tot Zuid-Afrika. Maar waarom vliegen ze eigenlijk naar Afrika als ze ook in Nederland kunnen overwinteren? En waarom broeden ze helemaal bij de Noordpool?
Wonderbaarlijke vogels, op een wonderbaarlijke reis. Onderzoeker Jeroen Reneerkens reist ze achterna. Schrijver Koos Dijksterhuis reist mee. Ploegend door een meter sneeuw op de zompige toendra, uitdrogend aan de kust van de Sahara in Mauritanië, zwetend in de vochtige tropenhitte van Ghana. Rillend in de wind op IJsland, op Vlieland en op Schiermonnikoog.

Dit boek maakt van de drieteenstrandloper, de schrijver en de onderzoeker oude bekenden. Het is populaire wetenschap en een menselijk reisverhaal ineen. Meer n.a.v. dit boek en deze vogel op de volgende pagina’s. Video’s kunt u zien via deze link op deze site.

DELEN

3 gedachten over “Een Groenlander in Afrika

 1. Heb het boek met veel plezier gelezen en er heel wat van geleerd..Kan het iedere natuurliefhebber aanbevelen.Werd weer aan het boek herinnerd door het laatste nieuwe boek van Koos van Zomeren Naar de natuur.

 2. Allereerst mijn complimenten voor het boek.
  Ik kocht het met de gedachte “ik worstel mij er wel doorheen”, het tegendeel is waar het koste mij moeite om het aan de kant te leggen. Het is leuk en boeiend geschreven. Ik zou zeggen een aanrader voor vogelliefhebbers.

  Op het gevaar af dat al honderden mensen gereageerd hebben stuur ik voor de zekerheid toch deze mail.
  Op pag. 54 krijgt Dries, als een van de eerste Groenlanders,
  zes ringen G5YYYW. Op blz. 58 krijgt ook Dreutel G5YYYW.
  Mijn vraag: krijgen man en vrouw van hetzelfde nest dezelfde ringen of is er toch een foutje in het boek geslopen?
  Misschien lees ik de tekst niet goed of ik zie iets over het hoofd, maar ik kan er niets anders van maken.
  Het lijkt mij niet handig als man en vrouw dezelfde code krijgen.

  In afwachting van reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Kammeijer

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.