Onnatuurlijk en onmenselijk

Onnatuurlijk en onmenselijk

Flamingo, Foto Koos Dijksterhuis

Dat de paus op de hoogte is van Gods homofobie is algemeen bekend, maar nu blijkt hij (de paus) ook nog eens natuurkenner. Mensen ‘ontkennen hun natuur’, zei hij, en hoort het ‘tot het wezen van het mens-zijn dat we als man en vrouw geschapen zijn door God’.

Hier suggereert hij dat homoseksualiteit onnatuurlijk is, het versleten non-argument dat bij gebrek aan beter telkens weer wordt afgestoft. Tegelijkertijd suggereert hij dat homoseksualiteit onmenselijk is, een al even versleten argument.

Nog los van het feit dat er geen zoogdiersoort bestaat die de homoseks niet beoefent, is het de vraag of de natuur onze moraal tot voorbeeld moet dienen. Necrofilie, lijkenschennis, het langzaam opeten van (levende) kinderen van de buren, massamoord, groepsverkrachting, bedrog, diefstal… in de natuur is het schering en inslag. Maar ook genegenheid, solidariteit, eerlijk delen komen in de natuur voor. Dieren zijn net mensen, haal Bij de beesten af van Bert Haanstra er nog maar eens bij. De mens is nou eenmaal onderdeel van de natuur.

Vergeleken met andere groepsdieren heeft de mens een goed ontwikkeld moreel besef. Helaas kan moraal misbruikt worden om complete bevolkingsgroepen buiten te sluiten of af te zeiken. Homo’s zijn vaak de klos. Er wordt dan een moreel argument bij gehaald, want op zichzelf zijn buitensluiten en afzeiken geen moreel verheven bezigheden. En dus doen we net of homoseksualiteit ‘onnatuurlijk’ is, of juist ‘onmenselijk’, en de paus noemt die twee zelfs allebei tegelijk.

Wat zou er achter die homovrees en homohaat zitten? Jaloezie? Zo van: ‘wij maar proberen onze natuurlijke driften te beteugelen, terwijl die homo’s onbekommerd hun natuur erkennen’?

DELEN

Eén gedachte over “ Onnatuurlijk en onmenselijk

  1. Beteugelen,.. ? vraag dat die kindertjes maar eens die nu die miljoenen schade claim ontvangen,.. hypochristenen !

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.