Tweedehands stinkdier?

Tweedehands stinkdier?

Met het gemak waarmee je er tuinstoelen op de kop tikt, kun je op Marktplaats een oehoe, eekhoorn of python kopen, aldus de site van Vroege Vogels. Dieren die gedoemd zijn hun leven te slijten in kooien, huiskamers en schuren.

In Pakistan zag ik iemand een beer martelen om hem te laten dansen. Ik zag een gekortwiekte arend vastgeketend aan een poot in een theehuis, ineengedoken tussen tientallen mannen. In Ghana zag ik apen in een kooi in de brandende zon snakken naar schaduw en water. Een Nederlander hield ze daar voor de gein.

In Nederland worden zijn uilen gehouden populair, dankzij Harry Potter. Dat je ze onbekommerd op Marktplaats kunt kopen, wist ik niet. Toch heb ik heel wat ge- en verkocht via Marktplaats. Dat moest ik maar niet meer doen. Vroege Vogels ging op advertenties af, met een verborgen camera. Handelaars in wilde dieren dulden geen camera, ze hebben een slecht geweten.

De verborgen filmers van Vroege Vogels vonden uilen in een garage onder een TL-balk. Waarom daar? Binnen stonken ze zo. Over stinken gesproken, ze troffen zelfs een stinkdier aan. Geschikt voor thuisgebruik, want de stankklieren waren verwijderd. Een eekhoorn-verkoper had ook een uit het bos geroofde zanglijster in de aanbieding. Twintig piek. Er was zelfs een zwarte gier zonder papieren, een illegaal uit Amerika. Ze kregen een dwergooruil opgedrongen. Roofvogels, neusberen, wasberen, Afrikaanse egels, giftige slangen; alles verkrijgbaar op Marktplaats. En ooievaars: ‘Nog even wachten tot de eieren zijn uitgebroed, dan kun je er zo eentje meenemen!’

Vanavond 19.20 komt het op NL 2. Marktplaats laat die handel toe. Vroege Vogels verzamelt handtekeningen voor een petitie ertegen op vroegevogels.vara.nl

DELEN

Eén gedachte over “ Tweedehands stinkdier?

  1. waarom staat er nergens op internet een uidelijke lijst van wat wel en niet mag aan dierenfok en het houden als huisdier?

    misschien zoek ik niet goed, maar ben er al hele lang naar op zoek

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.