Uitreiking Gerrit Krolprijs voor het beste essay

Uitreiking Gerrit Krolprijs voor het beste essay

Donderdagmiddag 24 juni 2021 van 3 tot 5 in Groningen, beginnend met een column in woord en beeld van ondergetekende. Online bijeenkomst via .

Gerrit Krolprijs 2021

De Gerrit Krolprijs is in 2019 in het leven geroepen door het Talencentrum en de Faculteit der Letteren van de RUG om de aandacht te vestigen op het Nederlands als academische taal. De tweede editie kent het thema ‘scenario’s voor de toekomst’.

Op donderdag 24 juni wordt de winnaar bekendgemaakt van de tweejaarlijkse Gerrit Krolprijs van de Rijksuniversiteit Groningen. De zes genomineerden zijn: Klaske Berger, Thomas van Essen, Danae Marchal, Sophie Renap, Eline Santema en Pamela Wolters.

De zes genomineerde studenten hebben aan het thema ‘Scenario’s voor de toekomst’ elk op geheel eigen wijze invulling gegeven. Alle zes gebruiken de Nederlandse taal op een prachtige manier om hun verschillende toekomstvisies weer te geven. De inhoud van alle zes de teksten betreft toekomstperspectieven die aanzetten tot denken en zelfs uitdagen om tot actie over te gaan. De jury was unaniem uitermate enthousiast over deze inzendingen en de commissie toont zich verheugd dat de Gerrit Krolprijs ook bij de tweede editie dergelijk talent heeft weten aan te trekken.

De Gerrit Krolprijs vindt tweejaarlijks plaats ter stimulatie van Nederlands als academische taal. Het thema van dit jaar is ‘Scenario’s voor de toekomst’, wat alle zes genomineerden op verschillende wijze hebben ingevuld met verschillende toekomstvisies. De winnaar zal het winnende essay na de uitreiking voorlezen en ontvangt een geldbedrag van €2000,-. Het essay wordt tevens gepubliceerd op het literaire weblog Tzum.

Uitreiking

De uitreiking zal in een besloten kring van genodigden plaatsvinden. Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen nodigt u van harte uit om dit evenement online bij te wonen via de volgende link. De uitreiking zal op donderdag 24 juni om 15.00 van start gaan.

15.05 Opening, welkom
15.15 Bijdrage Koos Dijksterhuis
15.40 Voorlezen juryrapport genomineerden
15.55 Voorlezen juryrapport winnend essay
16.10 Bekendmaking winnaar
16.15 Voorlezen winnend essay
16.25 Afsluiting

 

DELEN
Reacties zijn gesloten.