De spreeuw – bosvogel, weidevogel, rietvogel

De spreeuw – bosvogel, weidevogel, rietvogel

Spreeuw bosvogel 3349aSpreeuwen eten larven, rupsen, zaden, vruchten, kliekjes. Met hun scherpe oogjes zien ze de kleinste gaatjes in het gras, waar emelten onder huizen. Emelten zijn de larven van langpootmuggen. Een spreeuw boort zijn snavel in het gras, opent hem ondergronds en hapt de emelt vast. Op dezelfde wijze vangt een spreeuw de rupsen van grasworteluilen. Fladderend als een biddende torenvalk plukt een spreeuw insecten uit struiken en uit het riet. Spreeuwen vliegen uit de haven garnalenkotters tegemoet om garnalen te snaaien, ze eten de aardappelkliekjes op het gras in de tuin en de donutkruimels bij de kraam op het stationsplein.

Spreeuw weidevogel 1562aSpreeuwen zijn overal te vinden waar iets te eten is. Spreeuwen zijn bosvogels, weidevogels, akkervogels, bermvogels, rietvogels, stadsvogels, tuinvogels, wadvogels, strandvogels.

Wat u nooit achter de spreeuw had gezocht kunt u vinden in De spreeuw, het nieuwe boek van Koos Dijksterhuis en leukste natuurboek sinds tijden. De Spreeuw is 159 bladzijden dik en gebonden in een stevige kaft. Een luchtig, leesbaar en zomers cadeau! Bestellen bij AtlasContact of bij de auteur. Dan komen er verzendkosten bij maar desgewenst ook een handtekening of andere handgeschreven toevoeging.

“Gisteravond De spreeuw uitgelezen en ik heb er van genoten. Is echt een leuk boek, en ik kijk nu toch weer wat anders naar spreeuwen (en dan heb je wat bereikt!)” – Theunis Piersma, wad- en weidevogelonderzoeker.

Spreeuw rietvogel 1572“Heb De spreeuw in een ruk uitgelezen” – Rob Bijlsma, bosvogelonderzoeker, over De spreeuw.

DELEN
Reacties zijn gesloten.